Een crosstrainer kopen

crosstrainer virtufitOf je nu wat meer aan lichaamsbeweging wilt gaan doen, wilt afvallen, of je spieren wilt versterken, het is allemaal mogelijk met de crosstrainer. Klinkt als een droom van een perfecte Workout, toch? Doordat je hele lichaam aan het werk wordt gezet, wordt wel 80% van je spieren versterkt. Je buikspieren worden op een natuurlijke wijze aangespannen. Daarnaast worden je benen, billen, en armen aangepakt met behulp van de pedalen en handgrepen. Sporten is daarnaast goed voor het lichaam en de geest. Je lichaam maakt endorfine aan, waardoor je je gelukkiger voelt en het geeft je energie. Het voordeel van het hebben van een crosstrainer van Thuisfitness.nl in huis is dat je zelf kan kiezen wanneer je je lichaam en geest een boost wilt geven.

Crosstrainer en afvallen
Als je opzoek bent naar een work-out om wat gewicht te verliezen, dan is de crosstrainer ideaal. Houd wel in gedachte dat afvallen moeite kost. Om resultaat te boeken is het dus belangrijk om dagelijks een half uur te trainen op de crosstrainer. Je hebt een goede Workout als je hartslagfrequentie 70% is van je maximale hartslagfrequentie. Op deze manier zal je snel vet verbranden.

Hoe gebruik je de crosstrainer?
Wanneer je pas begint, is het goed om wat kortere sessies te houden. Dertig minuten op de crosstrainer zal je misschien al behoorlijk uitputten. Begin op een lage stand, alsof je aan het lopen bent. Na ongeveer tien minuten kan je het tempo een beetje opkrikken. Hoe snel, en op welke stand je gaat lopen is afhankelijk van je uithoudingsvermogen. Het is niet de bedoeling dat je helemaal buiten adem raakt, want je moet deze stand zo’n 15 minuten vol kunnen houden. Na dit kwartier vertraag je je ritme weer en loop je de laatste vijf minuten rustig uit. Drink voldoende tijdens de training en rek en strek je spieren voor en na gebruik van de crosstrainer. Voor zichtbaar resultaat is het belangrijk minimaal twee keer per week te trainen voor ongeveer 45 minuten.

Lees meer op Thuisfitness.nl over de crosstrainer.

Categorieën: Fitness

Geef een reactie