Kom in vorm met kettlebell training

Op zoek naar een leuke, maar toch effectieve manier om fysieke kracht op te bouwen, vet te verbranden of er gewoon strak en getraind uit te zien? Probeer dan kettlebell training. Met behulp van fitnessapparaat.nl is het mogelijk om aan deze manier van trainen te beginnen.

Wat doet kettlebell training precies?

Met kettlebell training wordt genoten van een ‘total body workout’. Deze trainingsmethode zorgt ervoor dat er tegelijkertijd verschillende spieren worden gebruikt. Tijdens de oefeningen worden armen, schouders, borst, rug, buikspieren, benen en billen allemaal getraind. Onderzoek heeft aangetoond dat kettlebell training niet alleen spierkracht, maar ook uithoudingsvermogen en buik- en onderrugspieren (de core) verbeterd. Ook is bewezen dat afhankelijk van de trainingsintensiteit en het lichaamsgewicht tot wel 400 kilocalorieën in slechts 20 minuten verbrand kan worden.

Persoonlijke voordelen

Kettlebell training is een goed alternatief voor een sportschool abonnement of als er geen of weinig ruimte in huis is voor fitnessapparaten. De oefeningen die met een kettlebell gedaan kunnen worden zijn heel divers en nooit saai. Online zijn verschillende trainingsvideo’s te vinden.

Advies voor mannen en vrouwen

Op fitnessapparaat.nl is er een ruime keuze aan kettlebells van diverse maten en gewichten. Algemeen advies voor kettlebell gewichten voor beginners is 4 tot 8 kilogram voor vrouwen en 8 tot 12 kilogram voor mannen. Getrainde vrouwen kunnen starten met een kettlebell gewicht van 12 tot 16 kilogram en voor getrainde mannen wordt een gewicht van 16 tot 20 kilogram geadviseerd.

Bekijk hier het uitgebreid aanbod en bestel vandaag nog een eigen kettlebell.

Tags:

Geef een reactie