Vastgoedmanagement van het grootste belang

  • Door Fritsie
  • 8 november 2021
  • Reacties uitgeschakeld voor Vastgoedmanagement van het grootste belang

Het vastgoedmanagement is een branche die erop gericht is om zoveel mogelijk rendement te behalen uit de verhuur van vastgoed. Binnen de wereld van het vastgoedmanagement wordt er onderscheid gemaakt tussen drie niveaus: strategisch (portfolio management), tactisch (asset management) en operationeel (property management).
Vastgoedmanagers zijn specialisten, die precies weten hoe ze de verhuur van allerlei soorten vastgoed, zoals woningen, kantoorpanden of bedrijven, optimaal kunnen laten renderen. Het is daarom aan te raden dat, als je zoveel mogelijk winst wilt maken met jouw vastgoed, hiervoor een specialist in te schakelen. In dit artikel leggen we je uit waarom goed vastgoedmanagement zo belangrijk is!

Kies je voor het uitbesteden van vastgoedbeheer? Dan word je volledig ontzorgd!

Kiezen voor een goede en ervaren partner om jouw vastgoed te laten beheren en zo een goed rendement te behalen, is om diverse redenen belangrijk en dus slim om te doen. In de eerste plaats is het uitbesteden van vastgoedbeheer nuttig om jezelf te ontlasten. Je bespaart jezelf een hoop moeite en tijd door de verhuur te laten regelen door een vastgoedspecialist. Zo kun je bijvoorbeeld onderhoud en storingen die zich voordoen bij het vastgoed dat je verhuurt, laten regelen door een externe partij. Periodiek onderhoud, zoals schilderbeurten en storingen, denk aan elektriciteitsproblemen en dergelijke, hoef je dan zelf dus niet op te lossen. Dat scheelt je als vastgoedeigenaar natuurlijk een hoop tijd, moeite, maar zeker ook geld!

Het uitbesteden van vastgoedmanagement levert je fiscale winst op

Een groot voordeel van het uitbesteden van vastgoedmanagement is ook het feit dat dit je als eigenaar van het vastgoed diverse belastingvoordelen oplevert. Zo betaal je bij het uitbesteden van het vastgoedmanagement box drie slechts 1,2 procent vermogensrendementsheffing. Tel uit je winst! Op deze manier kun je de financiële risico’s die je loopt flink inperken! Wie er voor kiest om het beheer van vastgoed niet uit te besteden, krijgt (bij een aantal van vier of mer panden) te maken met een belastingtarief dat valt in box één. En dat betekent dat je als vastgoedbeheerder te maken krijgt met een stuk meer belastingkosten. Wil je deze extra kosten voorkomen? Kies dan voor het uitbesteden van je vastgoedbeheer via een professionele en ervaren vastgoedbeheerder. Doe je dit niet? Dan kan het belastingpercentage dat je betaalt oplopen tot maar liefst 52 procent. En dat is natuurlijk jammer, want dit geld had je je zelf gemakkelijk kunnen besparen.

Professioneel vastgoedmanagement bepaart je op langere temrijn geld

Doordat goed vastgoedmanagement uitbesteed kan worden, houd je als ondernemer een hoop geld en tijd over. De uren die je bespaart, kun je gebruiken om met je eigen bedrijf of werk bezig te zijn. Op langere termijn kun je hiermee een hoop geld besparen! Dat is natuurlijk enorm voordelig. Dus kies ook voor een goede vastgoedbeheerder en besteed je tijd nog efficiënter dan mogelijk is!

Vraag meerdere offertes op van vastgoedmanagers

Wil je meer infromatei over de mogelijkheden die er bestaan op het gebied van vastgoedmanagement? Neem dan contact op met een betrouwbare bemiddelaar, die jou precies kan helpen en in al jouw behoeften kan voorzien. Het slimste wat je kunt doen is bij minimaal die aanbieders een offerte opvragen. Kies voor een prijsopgave opmaat, dus een gespecificeerde prijsopgave. Je kunt dan de prijzen per handeling, product of arbeid precies en secuur vergelijken, zodat je voor jezelf de beste deal kunt uitzoeken. Door goed te vergelijken, kun je op het uitbesteden van je vastgoedmanagement al gauw honderden tot wel duizenden euro’s per jaar besparen. Wat wil je nog meer als vastgoedondernemer? De vraag stellen is hem bantwoorden: niets toch? Kies daarom voor safe en ga voor de beste deal!

Categorieën: Algemeen

Reacties zijn afgesloten.