Gellak nagellak verwijderen

Gellak verwijderen, hoe doe je dat?

Veel vrouwen dragen gellak op hun nagels. Dit is erg handig, omdat gellak veel langer en mooier blijft zitten dan normale nagellak. Als het eenmaal op je nagels zit hoef je er dus verder niet meer naar om te kijken. Het nadeel van deze gellak is dus wel dat het ook een stuk minder gemakkelijk van je nagels af gaat. Het handigste is om naar een salon te gaan en daar de gellak te laten verwijderen. Ook thuis is het met de juiste materialen mogelijk om de gellak van je nagels af te halen. Hieronder vind je hier verschillende tips voor gellak verwijderen van je nagels.

Gellak verwijderen met aceton

Er bestaat helaas geen speciale remover voor gellak, maar met aceton kun je de gellak er wel afkrijgen. Om dit op de juiste manier te doen moet je de volgende stappen volgen:
Stap 1: ga eerst met de vijl over de gellak heen en haal de bovenste laag lak eraf.
Stap 2: pak vervolgens de aceton en doe deze op de watjes en doe om iedere nagel een watje met aceton.
Stap 3: als je dit gedaan hebt doe je hier ook nog aluminiumfolie omheen. Je laat dit dan 15 minuten lang zitten.
Stap 4: als deze 15 minuten voorbij zijn kun je alles van je nagels afhalen en kun je de lak gemakkelijk van je nagels af halen.

Producten op basis van alcohol

Als je geen aceton hebt, geen probleem want dan kun je alsnog je gellak verwijderen. Gebruik dan huishoudelijke producten die alcohol bevatten (het liefst zo veel mogelijk, want dan gaat de lak er beter af). Denk aan producten zoals: desinfectiemiddel voor je handen, parfum, deodorant, haarspray, ontsmettingsalcohol, alcoholische dranken etc. Als je een van deze huishoudelijke middelen gebruikt om de lak van je nagels te halen moeten ze wel een stuk langer weken dan wanneer je dit met aceton zou doen. Hoe minder alcohol er in het product zit, hoe langer je zult moeten wachten. Zet tijdens het wachten dus lekker je favoriete serie aan, zodat dat de tijd snel voorbij gaat!

Witte azijn

Ook witte azijn kan ervoor zorgen dat je gellak eraf gaat. Als je dit niet in huis hebt kun je ook een mengsel van azijn en citroensap gebruiken. Azijn is een zuur en daardoor gaat je gellak er ook van af door azijn. Om de azijn nog sterker te maken dan het al is kun je een citroen erbij uitpersen. Doe dit mengsel in een bakje en laat je vingertoppen gedurende 10 tot 15 minuten weken in het mengsel. Terwijl je nagels aan het weken zijn kun je ondertussen met je andere nagels of met een ander voorwerp de gellak verwijderen door de lak eraf te schrapen. Hierdoor versnel je het proces en hoef je minder lang te wachten.

Tandpasta

Doe op iedere nagel een flinke klodder tandpasta. Daarna schrob je je nagels met een (oude) tandenborstel om ervoor de zorgen dat de gellak los raakt van je nagel. Als je geen ouder tandenborstel hebt kun je ook een stuk keukenpapier gebruiken. Over het algemeen werkt de gewone witte tandpasta het beste bij het verwijderen van gellak.

Nieuwe laag nagellak

Wat ook nog werkt is het aanbrengen van een nieuwe laag nagellak over de gellak. Nadat je de laag nieuwe nagellak hebt aangebracht veeg je hem meteen weer van je nagel af met een stuk keukenpapier. Meestal gaat de laag eronder (de gellak) er dan ook mee vanaf. Als je de nagellak er af wilt vegen moet je wel wat druk uitoefenen zodat de gellak wel mee eraf kan gaan. Je zult met deze techniek wel merken dat je niet de gehele nagel gellak vrij kunt krijgen. De gellak zal waarschijnlijk nog wel zichtbaar blijven aan de zijkanten van je nagels.

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips die ik in dit artikel heb gegeven en dat je je gellak er nu thuis gemakkelijk af kunt halen.

Leave a Comment