Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen kopen met 4 handige tips

Als je duurzamer wilt wonen, dan zijn zonnepanelen vast en zeker en goede investering. Net zoals dat bij elke investering het geval is, moet je natuurlijk eerst wat onderzoek doen naar manieren om er het beste uit te halen.

Zonnepanelen betekenen een meerwaarde voor een duurzame levensstijl op verschillende vlakken. Gebruik je de volgende tips, dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet!

Zo koop je de beste zonnepanelen voor jouw woning: 4 handige tips!

Er zijn verschillende zaken waar je best rekening mee houdt als je zonnepanelen wilt laten installeren op je dak. Hieronder een overzicht:

1. Particulier of zakelijk?

Eerst en vooral loont het de moeite om voor jezelf uit te maken of je de zonnepanelen nodig hebt voor je eigen woning of voor een bedrijfspand. Afhankelijk van het antwoord zal het aantal panelen dat je nodig hebt, en de energie die je er verwacht uit te halen, anders zijn.

Vraag eventueel advies bij een speciaalzaak in verband met het aantal panelen dat je moet hebben om voor een groot deel in je energievoorziening te voorzien, en wat de mogelijkheden zijn afhankelijk van de afmetingen van het dak. Zo vind je snel de beste oplossing voor jouw situatie!

2. Eventuele subsidies of andere financiële steun

Steeds meer wordt duurzaamheid door de overheid gestimuleerd, en dat is maar goed ook. Zonnepanelen vormen een belangrijk deel van deze overstap naar duurzamer wonen en werken. Dat betekent dat je regelmatig interessante subsidies kunt vinden voor de plaatsing van dergelijke panelen. En dat komt iedereen financieel natuurlijk goed uit.

Voor je zonnepanelen aankoopt, doe je dus best onderzoek naar eventuele subsidies of premies die het een stuk gemakkelijker kunnen maken om zo’n grote financiële stap te zetten. Deze steun brengt als voordeel dat meer mensen die keuze maken, waardoor ze zowel zelf op financieel vlak, als het milieu, er voordelen uit halen!

3. Let op de installatie van de zonnepanelen

Zodra je de juiste zonnepanelen hebt gekocht, is het natuurlijk nog een kwestie van ze door een professional laten plaatsen. Dat is erg belangrijk, en niet enkel omdat je dan zeker bent dat de panelen stevig vastzitten. Het speelt ook een rol bij de energie die je uit de panelen kunt halen.

Een professioneel bedrijf weet precies welke richting de panelen uit moeten staan en hoe ze moeten worden geïnstalleerd en verbonden met de omvormer om er zoveel mogelijk stroom uit te halen. Voor een professionele installatie betaal je dan misschien wel wat extra geld, uiteindelijk kan je toch besparen omdat de plaatsing, installatie en verbinding van je zonnepanelen zoveel betrouwbaarder en beter is!

4. Bereken de terugverdientijd

Ten slotte is het een goed idee om bij aankoop van zonnepanelen op voorhand een duidelijk beeld te krijgen van de terugverdientijd. Veel mensen durven deze investering niet te doen omdat ze de hoge prijzen van zonnepanelen zien en meteen afgeschrikt worden. Het voordeel van dergelijke panelen is echter dat ze, doordat je jaren lang een groot deel van je stroom uit zonne-energie haalt, minder hoeft te betalen voor energie uit fossiele brandstoffen.

Het resultaat? Je bespaart uiteindelijk toch geld en je kan zelfs de initiële kostprijs van de zonnepanelen terugverdienen. Bereken dus goed op voorhand hoe lang het zou duren voor je je investering terugkrijgt en dat zal het een stuk gemakkelijker maken om de juiste panelen te kopen.

Vertrouw op een professionele aanbieder voor jouw zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen je ook wilt en of je ze nu voor je eigen woning of een bedrijf nodig hebt, kwaliteit is nog altijd het belangrijkste. Vertrouw je op de service én het aanbod van een speciaalzaak, dan kan je daar zeker van zijn!

Leave a Comment